علائم بیماری هپاتیت در زنان

علائم بیماری هپاتیت در زنان
Nov 02

علائم بیماری هپاتیت در زنان را باید جدی گرفت، چون باعث آسیب‌های جبران ناپذیری به کبد می‌شود. این بیماری باعث التهاب کبد خواهد شد.

بیماری هپاتیت چیست ؟

علائم بیماری هپاتیت در زنان گاهی مثل آنفولانزا می‌باشد و فرد اصلا نمی‌داند که این ویروس در بدنش وجود دارد. التهاب کبد همان هپاتیت است. بیماری هپاتیت انواع مختلفی اعم از  ABCD و E دارد که نوع C آن از همه خطرناک‌تر است و خیلی آرام کبد را تخریب می‌کند تا کاملا آن را از بین ببرد. نوع A درمانش آسان‌ است. نوع B تا 85% خوب می‌شود و نوع D از ایدز هم خطرناک‌تر است. با توجه به نوع و درجه هپاتیت، این بیماری درمان‌های متفاوتی دارد. پزشک متخصص در این زمینه با توجه به علائم بیمار و آزمایش خون از وجود ویروس بیماری هپاتیت در بدن فرد متوجه آن می‌شود و با تعیین نوع آن درمان را شروع می‌کند. این بیماری باعث آسیب‌های جبران ناپذیری به کبد می‌شود. از آنجا که کبد کار سم‌زدایی بدن را انجام می‌دهد این بیماری آن را ضعیف می‌کند و باعث می‌شود که کبد نتواند عملکرد خوبی داشته باشد، بنابراین مشکلاتی برای سلامتی در کل بدن به وجود می‌آورد.

علائم بیماری هپاتیت در زنان :

علائم بیماری هپاتیت در زنان و مردان تقریبا شبیه به هم می‌باشد، فقط در بعضی از موارد نشانه های هپاتیت در زنان بیشتر دیده می‌شود. بیماری هپاتیت در زنان با علائمی مثل : مشکلات گوارشی، کاهش وزن، زردی و احساس خستگی همراه است. از شایع‌ترین این نشانه‌ ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

1 _ خستگی و ضعف عمومی : واکنش بدن در برابر التهاب کبد باعث ضعف و خستگی عمومی در زنان می‌شود. زنان به دلیل تغییرات هورمونی مثل : قاعدگی، بارداری و زایمان تغییراتی را در سیستم ایمنی بدن خود تجربه می‌کنند که باعث بالا رفتن حساسیت آنها به عفونت‌ها و التهاب‌ها می‌شود.

2 _ مشکلات گوارشی : از جمله علائم بیماری هپاتیت در زنان مشکلات گوارشی است که این بیماری باعث حالت تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، احساس سیری زودرس و درد شکمی می ‌شود. التهاب کبد روی سیستم گوارشی به صورت غیر مستقیم اثر می‌گذارد، بنابراین این علائم در زنان همراه با خستگی و درد مفاصل نشانه‌ای از هپاتیت باشد.

نمونه های دیگری از علائم بیماری هپاتیت در زنان :

1 _ زردی : یکی از علائم بیماری هپاتیت در زنان زردی است که در بارداری دیده می‌شود. نوع B و C به طور خاصی در بارداری تاثیر می‌گذارد. توجه به زردی پوست و چشم در خانم‌ها به همراه علائم هپاتیت بسیار مهم است.

2 _ درد مفاصل : در بیماری هپاتیت سیستم ایمنی بدن فعال شده و عوامل التهابی مثل : سایتوکاین ترشح می‌کند. سایتوکاین با رسیدن به بافت مفاصل  باعث التهاب آنها می‌شود و همین امر موجب سفتی مفاصل و محدودیت در حرکت خواهد شد. در هپاتیت نوع C آرتریت کبدی به وجود می‌آید که التهاب مفاصل را به دنبال دارد.

3 _ ادرار تیره : وقتی عملکرد کبد دچار اختلال شود در ترشح صفرا تغییراتی به وجود می‌آورد که باعث تیره شدن ادرار می‌شود. زیرا به جای اینکه صفرا به مجاری صفراوی برود به داخل خون می‌رود و باعث تیره شدن ادرار می‌شود.

چه کسانی به هپاتیت مبتلا می‌شوند ؟

به غیر از عفونت عوامل دیگری هم باعث بروز این بیماری می‌شوند که علت‌های غیر عفونی آن شامل : استفاده نادرست از داروها و قرار گرفتن در معرض سموم می‌باشد. کسانی که بیش از حد الکل مصرف می‌کنند به صورت غیر مستقیم به سلول‌های کبد آسیب می‌زنند که با گذشت زمان کبد آسیب جدی می‌بیند و نهایتا کبد زخم یا ضخیم می‌شود، این امر نارسایی کبد را به وجود می‌آورد. در بعضی از افراد گاهی سیستم ایمنی بدن به اشتباه کبد را مضر تشخیص می‌دهد و به آن حمله می‌کند. همین امر باعث التهاب کبد می‌شود و عملکرد آن را مختل می‌کند. علائم بیماری هپاتیت در زنان سه برابر بیشتر از مردان است.

آیا بیماری هپاتیت درمان دارد ؟

درمان هپاتیت A : این بیماری کوتاه مدت است و نیازی به درمان ندارد، با استراحت قابل رفع بوده و واکسن هم دارد.

واکسن هپاتیت

درمان هپاتیت B : این نوع از بیماری هپاتیت با دارو درمان می‌شود و نیاز به درمان خاصی ندارد. از آنجا که درمان آن گاهی چندین ماه یا سال طول می‌کشد پرهزینه می‌باشد.

درمان هپاتیت C : از داروهای ضد ویروس برای درمان هپاتیت C استفاده می‌شود. برای درمان بهتر انجام آزمایش‌های بیشتر لازم است.

آزمایشگاه ژنتیک و پاتوبیولوژی رازین کرج ارائه دهنده بهترین خدمات آزمایشگاهی از جمله آزمایش خون بارداری، تیروئید و چکاپ های دوره ای همراه با نمونه گیری رایگان در منزل و جوابدهی آنلاین در خدمت شما