آزمایش amh چیست؟
آیا می دانید آزمایش amh چیست؟ آیا با کاربردهای این آزمایش آشنایی دارید؟ اگر پاسخ شما به سوالات مطرح شده منفی است و علامت سوال های بسیار زیادی در ذهن شما وجود دارد، سایت درستی را برای پیدا کردن پاسخ سوالات خود پیدا کرده اید.
مشکلات ناباروری در خانم ها این روزها بیش تر از هر زمان دیگری شده است. علت این موضوع را می توان دلایل مختلفی دانست. فوق تخصصان غدد برای این که بتوانند از مقدار تخمکی که هر خانم در تخمدان خود دارد آگاه شوند، نیاز به جواب یک آزمایش به نام amh دارند.
آزمایش amh
بررسی دقیق آزمایش amh
آزمایش amh یکی از آزمایشاتی است که خانم های بالای 38 سال باید آن را انجام دهند. در بسیاری از مواقع ممکن است بانوان به دلایل مختلف و شخصی زمان بارداری خود را به عقب بیاندازند. قبل از انجام این کار نیاز دارند تا آزمایش amh را انجام دهند.
Amh یکی از انواع آزمایشاتی است که کاملا مرتبط به مسائل باروری و زیر مجموعه های آن می باشد. هدف از انجام این آزمایش اندازه گیری هورمون آنتی مولرین در بانوان می باشد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که واژه amh مخفف عبارت anti Mullerian hormone می باشد. این که نقش این هورمون در بدن بانوان چیست را به طور کامل در قسمت بعدی مقاله توضیح می دهیم.
از انجام آزمایش amh می ترسید؟
معمولا زمانی که صحبت از آزمایشات بارداری به میان می آید، بسیاری از بانوان دچار استرس، ترس و واهمه می شوند. علت این ترس را شاید باید در کودکی آن ها جستجو کرد. با همه این تفاسیر اما آزمایش amh یکی از راحت ترین آزمایشاتی است که بانوان قبل از باردار شدن خود انجام می دهند.
در این آزمایش تنها یک سوزن نازک به بازوی بانوان برای برداشت مقدار کمی از خون آن ها فرو می رود. در این آزمایش تنها یک نمونه گیری ساده برای بررسی دقیق تخمک های باقی مانده در بانوان صورت می گیرد. با کمک این آزمایش متخصصان می توانند میزان تحریک پذیری تخمدان ها را مورد بررسی قرار دهند. انجام این آزمایش به همین سادگی است هیچ ترس و نگرانی به دل خود از این بابت راه ندهید.
انجام آزمایش
هورمون آنتی مولرین در بدن چه کاربری دارد؟
شاید اکثر بانوان تاکنون از وجود همچین هورمونی درون بدن خود بی خبر باشند. اگر بدانید وجود این هورمون چه تاثیری در بدن دختر خانم ها و یا پسران دارد، هیچ گاه به سادگی از کنار آن گذر نمی کنید.
زمانی که جنین پسر باشد، ترشح این هورمون باعث می شود تا اندام های جنسی او به خوبی شکل بگیرد. در صورتی که این هورمون به درستی ترشح نشود، ممکن است نوزادان پسر دارای اندام جنسی دخترانه شوند. در نوزادان پسر این هورمون درون بیضه هایشان به شکلی منظم ترشح می شود و از آن جا نیز وارد خونشان می شود تا به صورت کاملی در بدنشان گردش داشته باشد.
در نقطه مقابل در صورتی که نوزاد دختر باشد، این هورمون مجدد کمک می کند تا اندام های جنسی دختر به شکلی کامل درست شکل گرفته و رشد کنند. قبل از به بلوغ رسیدن دختران این هورمون به مرور زمان و به شکلی کاملا تصاعدی در بدنشان ترشح می کند و در زمان بلوغشان به بالاترین مقدار خود می رسد. معمولا خانم ها زمانی که نزدیک به دوران یائسگی هستند، باید منتظر باشند تا ترشح این هورمون روندی کاملا نزولی را داشته باشد و در زمان یائسگی به نقطه صفر برسد. البته این مورد را مد نظر قرار دهید که در بعضی از بانوان ممکن است این هورمون به قدری کم باشد که امکان نمونه برداری و بررسی هورمون آنتی مولرین وجود نداشته باشد. همین موضوع باعث ناباروری دائم و یا موقت خانم ها می شود.
شرایط آزمایش
شرایط آزمایش amh
یکی از مهم ترین شرایطی که بانوان باید داشته باشند، موضوع سن آن ها می باشد. خانم هایی که بالای 38 سال سن دارند مجاز به انجام آزمایش آنتی مولرین هستند.
بهترین زمان انجام آزمایش amh را می توان دوران قاعدگی دانست. در این دوران تقریبا این هورمون مقداری ثابت دارد. برخی از متخصصان این عقیده را دارند که در روز سوم دوران عادت ماهیانه بهتر است بانوان آزمایشات هورمونی خود را انجام دهند. البته ناگفته نماند این موضوع تا حد زیادی به نظر پزشک معالجتان بستگی دارد.
یکی از سوالات مهمی که ممکن است بسیاری از بانوان داشته باشند در خصوص هزینه آزمایش amh می باشد. این آزمایش در دسته آزمایشات گران قیمت هورمونی جای نمی گیرد و کاملا برحسب تعرفه های وزارت بهداشت و درمان مشخص می شود.